FOREDRAG

Mellem kunst og religion

damascus-road.jpg

VEJEN TIL DAMASKUS

Hvad skete der for Saulus på Vejen til Damaskus?
Foredraget følger vækkelsesoplevelsen i Kristendommen gennem teologi og billedkunst  –  fra Pinseunderet over Rhinlandsmystikerne til Kierkegaards jordrystelse.
Hvordan forvandles et menneske, når himlen slår det omkuld?

hermes-caduceus.jpg

SLANGEN, ØRNEN, TRÆET

Hvorfor dukker rovfuglen og øglen sammen op i myter til alle tider og til alle steder? Hvad har Ask Yggdrasil med din rygsøjle at gøre? Fra Sumer til tantra og fra Mayaerne til evolutionsbiologien vil vi se, hvordan en mestermyte siger noget evigt og vedkommende om det mystiske ved at være menneske.

 
 
zhou-gong-dong-zheng-fang-ding-e591a8e58

ORDET OG ÅNDEN

Hvordan taler man om det uudsigelige? Hvor går grænsen mellem visdom og banalitet? Hvilke mønstre ser vi på tværs af tid og sted i de store religiøse litteraturer? Dette foredrag tager på en åndelig verdensomrejse og kigger på sproglige perler. Fra Tao Te Ching over Bhagavad Gita og Prædikerens Bog, bliver vi gennem disse og mange andre kilder kloge på, hvordan mennesket har forsøgt at indkapsle det hellige i ord.

electronics-machine-technology-circuit-e

DEN ELEKTRONISKE GUD

Hippierne forsvandt aldrig fra San Francisco, mange gik bare over til Virtual Reality.
Foredraget giver et introduktion til den californiske counterculture og viser, hvordan Den globale landsby og resten af det multidimensionelle kosmos tager sig ud fra Silicon Valley.

Praktisk info

Et foredrag varer ca. to timer med en indlagt pause og  en halv times spørgetid/diskussion.

 

Længde og indhold kan tilpasses efter forespørgsel. 

 

Pris: 3500,- kr.

Kontakt